ca
Home / Accions / Jornada FEM Innovació

Jornada FEM Innovació

Els objectius de la jornada foren donar a conèixer l'estat de la qüestió de la innovació al nostre país des de diversos sectors.

El divendres 5 de juny del 2009, al Caixaforum de Barcelona, va tenir lloc la primera jornada de FEM INNOVACIÓ, una de les branques de la FEM (Fundació El Molino), amb el títol “AGENDA ACTUAL DE LA INNOVACIÓ“.

 

Els objectius de la jornada foren donar a conèixer l’estat de la qüestió de la innovació al nostre país des de diversos sectors (la cultura, la creativitat, l’urbanisme i l’empresa), tant de l’àmbit públic com del privat. El punt de vista internacional el va aportar Jorge Rufat-Latre, director general de Strategos, una consultoria internacional, amb seu a Xicago, que ell mateix defineix com “una consultoria que ajuda a les empreses a innovar i a créixer”. La inauguració i la cloenda de la Jornada varen estar a càrrec d’Imma Moraleda, regidora de Sants-Montjuïc, i de Jordi William Carnes, tercer tinent d’alcalde de l’ajuntament de Barcelona.

 

Bona part del debat es va centrar en la importància de la triple hèlix i en la necessitat d’enfortir els llaços entre tots els actors implicats (administració pública, empresa privada i universitat) i en les relaciones de partenariat, públic i privat, que s’han d’establir per fer possible la innovació en tots els sectors.

 

Jorge Rufat-Latre és director en l’assessora d’innovació i estratègies de creixementStrategos, fundada per Gary Hamel i col·laboradors. Jorge és un expert en la sistematització de la innovació, i comparteix amb audiències al voltant del globus els últims avanços en els camps de l’estratègia, de la creació d’estratègies, i de la innovació com competència d’empresa.

 

Una base tècnica profunda: vuit anys en la NASA com enginyer electrònic treballant en missions de Llançadora Espacial i I+D en intel·ligència artificial; extensa exploració de l’aprenentatge organitzacional, començat en el Centre d’Aprenentatge Organitzacional en el MIT amb Peter Senge, i aplicat en empreses al voltant del món; i quinze anys de consultoria d’innovació, en nombrosos sectors i països, donen a Jorge un punt de vista únic sobre com crear avantatge competitiu avui.

 

Nascut i educat a Espanya i França, Jorge va emigrar als Estats Units inspirat per somnis de vols espacials i continua explorant noves fronteres.

Jorge posseeix un diplôme d’ingénieur Génie Electrique, un Màster de Ciències en Enginyeria Electrònica, i un Màster de Ciències de la Gestió de MIT Sloan. Al desembre va completar la seva primer ultra marató de 80km en les muntanyes, boscos i platges de Marin County, a Califòrnia. Jorge viu en Boulder, Colorado.

Enviar comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>