ca
Home / Actualitat / Juan Carlos Iglesias
JuanCarlosIglesias3

Juan Carlos Iglesias

"L'Ajuntament ha de posar de la seva part per fer del Paral·lel un barri més humà"

Res del que passa en la restauració del Paral·lel li és aliè a Juan Carlos Iglesias, sent com és fill de Cándido Iglesias, fundador de Rías de Galicia, un dels millors restaurants gallecs de Barcelona. Als seus 46 anys, aquest hostaler per dret propi, veu com el restaurant Tickets, que va muntar conjuntament amb els germans Adrià, triomfa al Paral·lel, un barri en el qual s’acumulen records de la seva infància i on s’espera que floreixin comerços de qualitat que aconsegueixin tornar l’alegria que un dia va tenir aquesta avinguda.

Quina és la teva relació Paral · lel ?

Vaig néixer aquí. Els meus records estan relacionats amb la meva infància, amb jugar al carrer sobretot. La meva primera bicicleta va donar les seves primeres pedalades pel Paral·lel. El meu primer passeig romàntic amb la meva primera xicota. El Paral·lel em va veure créixer i jo vaig veure com s’esmorteïa el Paral·lel: per això espero el canvi .

 

Què té d’especial aquest barri ?

Les expectatives que genera. El Para.·lel era una avinguda en la qual podien passar coses. Divertida , viva, impredictible. La gent necessita això en aquests moments.

 

I què fa que no sigui així ?

El desencant, la falta d’elements identitaris reconeixibles que cohesionin una oferta cultural, l’absència d’una estètica comuna que permeti identificar tota l’avinguda com a part d’una mateixa idea i la proliferació d’un comerç desmanegat que no és atractiu per al públic.

 

Com creus que es podria millorar aquesta situació ?

Generar una política de barri que potenciï una identitat comuna, la selecció de comerços sota uns paràmetres de qualitat i oferta que estigui relacionada entre si. Hauria de ser una avinguda on la cultura i l’art tinguin un paper rellevant, on en totes les cantonades es representin obres, toquin músics, hi hagin espectacles de titelles, hauria de ser l’avinguda de les titelles, on es potenciïn els espectacles artístics carrer, que promoguin les terrasses de qualitat, la gastronomia amb valor afegi , l’exigència de qualitat de l’oferta de restauració, que inciti la concentració de les galeries d’art que estan disseminades per la ciutat al llarg de l’avinguda i més ara que es crea l’espai museístic més gran de la ciutat a Montjuïc i que es generin espais als carrers per posicionar a pintors i altres tipus d’artistes plàstics .

 

Què és el que més trobes a faltar ?

El que va ser. Més vida de carrer, més alegria. El que ara veus , un barri sense personalitat pròpia definida i una mica trist, ho és en part per la crisi econòmica i això distorsiona l’anàlisi. L’estat d’ànim no és el millor i es reflecteix en el dia a dia. Per això l’ajuntament ha de posar de la seva part per fer del Paral·lel un barri més humà, que inciti a la gent a viure fora i connectat amb els seus veïns .

 

Creus que les obres que han començat recentment poden ajudar a donar-li un nou impuls ?

Indubtablement, qualsevol cosa que es faci desembocarà en un barri més dinàmic i més ordenat . El canvi impulsarà la iniciativa privada per emprendre nous reptes empresarials. Es retroalimenta. Una imatge més moderna generarà més expectativa al barri. No sé si serà suficient però serà un començament.

 

Què suposaria per a la ciutat que el Paral · lel es convertís en un eix comercial actiu ?

La ciutat ja ofereix moltes coses al visitant. Té una oferta àmplia de serveis i comerços. El Paral·lel hauria d’oferir alguna cosa especialitzada i que complementés l’oferta de la ciutat oferint una diferència. La ciutat creix i ha de distribuir la densitat de visitants entre diferents barris. El Paral·lel ofereix un passeig d’un quilòmetre i mig sense pendent al costat del pulmó de la ciutat i d’una zona museística de primer nivell . Pot oferir un conjunt molt atractiu per als ciutadans

 

Si haguessis d’explicar a un nouvingut què és el Paral·lel, com ho descriuries en poques paraules ?

El Paral·lel avui és el naixement d’una il·lusió. Un lloc on estan passant coses i on en passaran moltes més. Cal venir i veure-ho, per quan en el futur vegis el que és, poder recordar el que va ser.

Enviar comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>